Contoh surat berenti kerja…..


MARIAH NAK BONUS BT CHE ROSS
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
06600, KUALA ######

_______________________________________________________

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PULAU PINANG SEBATANG.                                            19 DISEMBER 200X

TUAN,

SURAT PEMBERITAHUAN UNTUK BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, dengan dukacitana, ingin memohon untuk berhenti kerja.Hal ini dilakukan kerana cintaku padamu, ewah, macam lagu lak. Acah jer. Tapi memang nak berhenti kerja la.

2.           Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabab saya ingin berhenti kerja:-

  1. Saya kerap dibuli oleh pekerja senior.
  2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.
  3. Lagu 5’S tidak masuk dalam carta ERA.
  4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je… Nak beratur pun dah 20 minit!!!
  5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII… … … . Kasut takde sponge pulak!!!!!
  6. Pemandu bas dah macam pemandu F1. Bas kilang tersangat laju… . Tersangat BAHAYA… ..
  7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!
  8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk… ..
  9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.
  10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..
  11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu… . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH…
  12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak
  13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH
  14. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGGUP NAK DENGAQ KUT!!!!
  15. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh… Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat… Kalau mcm ni biar boss besar mati cepat!!!! ..baru ada keadilan… … Aminnnn

3.         Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja.

4.         Terima kasih atas segala kerjasama dan tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya. Diharapkan pihak tuan akan sentiasa berada dalam keadaan yang baik-baik sahaja dan jangan nak curi tulang jer.

5.         Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya… … .. IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG… … … … …

SEKIAN, TERIMA KASIH.

YANG BENAR BENAR MARAH,

MARIAH

16 Responses to “Surat kiriman rasmi”

  1. halimatun Says:

    erm.. mana ley jadi karangan contoh nie.. habis budak sek..

    1. az zarul Says:

      btul2….
      x patut–x patut….

  2. ukasyah Says:

    bagi contoh surat nak berhenti blajar plak boleh…?

  3. student Says:

    huh,ape punye contoh nih..? -_-“


  4. wakakakakak lawak gyle !

  5. Raja Muhd Nooradha Naim Says:

    hahaha… klau kasi cekgu mesti dapat A++++++
    hahaha.. cekgu bace mesti pecah prot….

  6. Ed Dzul Says:

    kesengalan terselah laa..
    giler 2, kang ak gune gk surat nie antr kt bos..
    hahahaha !!

  7. eXpErT_RiOt Says:

    huhu…. tak ble jadi ni… adakah patut…tak patut beb..hahax. . .

  8. 6 jahanam Says:

    wah……………gila siot surat cam nie.. pecah perut ak baca mula2 dah kalut! kalau bos dapat surat cam ni..confirm tak baca habis dia dah tolak aku dari senarai pekerja dia,dengan bos2 tu tak sanggup jadi bos.. gila betul.

  9. MAT SALLEH Says:

    BAGUS………..
    SESUAI DIPANGGIL KURANG AJAR…..
    KALAU BOS AQ TAHU, ABIS KO…
    HAHAHAHAHAHAHA

  10. website Says:

    I have learn several excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to create this kind of wonderful informative site.

  11. tok seh Says:

    kesian, saya ni gila….

  12. miss universe Says:

    KAHKAHKAH…TERBAIKKK

  13. thiviyaa@thiya Says:

    mmm….. boleh tahan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 47 other followers